Alternativet stormer frem - også på landet

Politik

01/04/2016 13:23

Nick Allentoft

På ét år er medlemstallet seksdoblet, og partiet er nu oppe på 8.900 medlemmer.

Alternativet stormer frem med medlemmer og lokalforeninger.

Alene i Storkreds Sjælland er medlemstallet vokset fra 60 til 900, og i alle kommuner dannes der nu lokalkredse, fortæller Tanja Schjellerup, som sidder i Alternativets bestyrelse i Storkreds Sjælland.

- Det er fantastisk, at det spirer ude i alle kredsene fra Lolland til Nykøbing Sjælland. Der er ikke en eneste lokalkreds, som vi ikke har kontaktpersoner i, siger hun til DR Sjælland.

Alternativet har på landsplan 34 lokalkredse og 47 på vej.

På Sjælland har der alene i marts været stiftende møder i fire lokalkredse. Det er noget, der glæder Rasmus Nordqvist, som selv er valgt til Folketinget for Alternativet i Storkreds Sjælland.

- Det er jo fantastisk at se alle de her lokalkredse starte op, og jeg glæder mig til at komme rundt til dem alle her i foråret, siger han til DR Sjælland.

I Faxe er man allerede klar med de første to kandidater til kommunalvalget, og ifølge Rasmus Nordqvist håber Alternativet at stille op i mindst halvdelen af landets kommuner.
DR’s politiske analytiker Bjarne Steensbeck mener, at Alternativets succes skyldes vælgernes politikerlede.

- De griber politikerleden ved at gøre tingene på en anden måde. I debatten om kontanthjælpsloftet valgte Alternativet at lave et politisk værksted på Christiansborg, hvor de inviterede en masse kontanthjælpsmodtagere. Det er en anden måde at lave politik på, siger han.

Især finanskrisen har fået vælgerne til at ville gøre tingene på en anden måde.

- Vi er mange, der bruger AirBnB i stedet for hotel, der er flere, der genbruger i stedet for at købe nyt. Vi er mange, der vælger andre løsninger end tidligere. Det er sådan noget Alternativet griber, siger Bjarne Steensbeck til DR Sjælland.

Mest Læste

Annonce