Bios-konkurs: Region får ekstra regning på 50 mio kr

Politik

07/09/2016 11:24

Nick Allentoft

Regningen for at overtage konkursboet efter ambulancetjenesten Bios bliver langt større end forventet for Region Syddanmark. Det skriver Fyens.dk og DR Fyn.

Region Syddanmark skal betale mindst 53 millioner kroner til de tidligere Bios-reddere. Lønmodtagernes Garantifond har afvist at dække manglende løn og feriepenge til redderne.

Lønmodtagernes Garantifond (LG) er på vej til at meddele de tidligere Bios-reddere, at man ikke vil dække manglende udbetalinger af løn og feriepenge, som redderne har til gode. Da regionen i forbindelse med overtagelsen besluttede at dække reddernes krav, såfremt (LG) ikke gjorde det, lander regningen nu på regionens bord.

Alt om Bios sagen i Region Syddanmark

Læs meget mere om Bios overtagelse af ambulancekørslen i Region Syddanmark.

Klik ind på tema-siden her.

Ifølge en foreløbig opgørelse fra Bios-reddernes forbund, 3F, udgør beløbet mindst 53 millioner kroner, men det kan vokse sig endnu større, når uklarheder om blandt andet forkert genebetaling og uberettiget træk af feriepenge er afgjort.

I et brev, der er sendt ud til redderne, begrundes beslutningen med, at regionens overtagelse af ambulancedriften var omhyggeligt tilrettelagt inden konkursen, og at regionen allerede inden konkursen besluttede hjemtagelse af ambulancedriften og fortalte offentligheden om det samt fravalgte muligheden for overdragelse til ny leverandør.

Desuden mener LG, at regionen på adskillige måder agerede som (den kommende) ejer og arbejdsgiver allerede inden konkursen, og at regionen havde en særdeles aktiv rolle i den periode, hvor det formelt var konkursboet, der drev virksomheden under den midlertidige driftsaftale. Derfor havde kurator for Bios reelt ikke havde noget råderum.

Mest Læste

Annonce