Der er brug for din støtte: Rekordmange familier søger julehjælp

Velfærd

09/11/2015 13:30

Nick Allentoft

Dansk Folkehjælp forventer en stigning på 20 procent i familier, der søger om julehjælp.

Julen er ikke kun hjerternes, men også forbrugernes fest. Men det er ikke alle familier, der kan følge med, når der skal fyldes op i godteposerne og under juletræet. Allerede nu melder hjælpeorganisationerne om rekordmange ansøgere til økonomisk hjælp, skriver Fagbladet 3F.

Du kan støtte julehjælpen hos Dansk Folkehjælp her og hos Mødrehjælpen her

- Det har svinget de seneste år, men i år har vi set en markant stigning i antallet af ansøgere allerede nu. Det bliver et rekordår, siger direktør i Mødrehjælpen, Mads Roke Clausen.

Hos Dansk Folkehjælp oplever man også en stigning. Sidste år søgte 13.000 familier om julehjælp. I år forventer de at modtage mindst 15.000 ansøgninger, fortæller generalsekretær, Klaus Nørlem.

- Læner vi os op af sidste års erfaringer, kommer vi til at se en stigning på op til 20 procent i antallet af ansøgninger.

Hos Dansk Folkehjælp har det stigende antal ansøgere om julehjælp tvunget organisationen til at stramme kriterierne. Sidste år kunne kun hver tredje ansøgning imødekommes, og i år bliver det endnu sværere at skaffe ressourcer nok til de mange trængte familier.

- Vi kan ikke længere håndtere stigningen. Det beløb vi samler ind til formålet stiger jo ikke desværre i takt med antallet af ansøgere, siger Klaus Nørlem til Fagbladet 3F.

Hos Mødrehjælpen kunne de sidste år uddele julehjælp til 37 procent af ansøgerne. De ændrer ikke kriterierne for at modtage julehjælp i år, men håber i stedet, at det lykkes at samle flere penge ind. Omkring halvdelen af julehjælpen består af private bidrag og projekttilskud.

- Der ligger en langt hårdere opgave i år for dem, der samler penge ind. Hvis det ikke lykkes, bliver vi nødt til at afvise nogen, der allerede er blevet godkendt til at få julehjælp. Det er brandærgeligt, siger Mads Roke Clausen.

Årsagen til den store stigning i antallet af familier, der søger julehjælp, er ikke entydig. Men ifølge socialforsker fra SFI, Lars Benjaminsen, kan det blandt andet være en efterve fra finanskrisen.

- Selvom det nu begynder at gå fremad, er der familier, hvor det ikke lykkedes at komme ind arbejdsmarkedet igen. Det sker en langvarig eksklusion af ressourcesvage familier, der ikke har råd til at betale de ekstraudgifter, der er forbundet med julen, siger han til Fagbladet 3F.

 

Mest Læste

Annonce