Asylcenter Faaborg åbnede i august 2015. Foto fra Holmegaards hjemmeside

Frivillige kræfter går tabt på asylcenter

Velfærd

12/01/2016 13:10

Nick Allentoft

- Vi var til åbent hus, hvor der var lagt op til, at noget skulle sættes i gang. Herefter gik det hele totalt i stå, siger lokal foreningsformand til DR Fyn.

Manglende respons fra personalet på Asylcenter Faaborg får initiativerne til at smuldre og dermed går de frivilliges gode intentioner tabt. Det mener flere lokale frivillige, som DR Fyn har talt med.

De frivillige har tilbudt at sætte forskellige aktiviteter i gang, men personalet på centret har så travlt, at de ikke følger op på forslagene. Dermed falder de gode projekter til jorden, fortæller Jørn Lorenzen, formand for den lokale badmintonklub.

Flygtninge overblik

Tusinder og atter tusinder af mennesker kommer i øjeblikket til Europa for at flygte fra forfølgelse og krig med drømmen om et liv i tryghed. Debatten raser om, hvad Europa skal gøre, og hvad Danmark selv skal gøre.  Vi samler væsentlige og udvalgte relevante artikler på denne temaside.  

- Så vidt, jeg er orienteret, har asylcentret fået en lang liste med folk, der gerne vil gøre noget. Men asylcentrets personale er ikke kommet med et udspil, siger han til DR Fyn.

Den oplevelse deler formanden for den lokale skakklub, Ove Matras. Han er skuffet:

- Vi var til åbent hus, hvor der var lagt op til, at noget skulle sættes i gang. Herefter gik det hele totalt i stå, siger han til DR Fyn.

Ulrik Pihl, centerleder for Holmegaard, der driver asylcentret, beklager. Frivillige har en stor betydning for centret, fortæller han.

- Derfor vil vi meget gerne i dialog. Vi vil gerne have, at lokalbefolkningen deltager, for det giver også asylansøgerne en bedre mulighed for at blive bekendt med den danske kultur gennem de frivillige, siger han til DR Fyn.

Mest Læste

Annonce