Johan Schlüter Advokatfirma scorede millioner på påstået svindelselskab

Ledelse

25/08/2015 10:22

Nick Allentoft

Et selskab, der er i centrum for beskyldninger om svindel for op til 100 mio. kr., har været helt afgørende for økonomien i det københavnske Johan Schlüter Advokatfirma (JSA).

Det viser Finans’ gennemgang af regnskabsmateriale fra advokatfirmaet og Slagelse-virksomheden Registrering Danmark, der indtil for nylig havde samme ejerkreds: advokat Johan Schlüter, advokat Lars Halgreen og advokat Susanne Fryland. Susanne Fryland

Tv- og filmproducenter hævder sig snydt for Copydan-penge, som JSA har fået millioner for at forvalte.

Lars Halgreen og Johan Schlüter har placeret hele ansvaret hos Susanne Fryland og Registrering Danmark, hvor administrationen i praksis blev håndteret.

Nu viser det sig, at Registrering Danmark gennem de seneste år har betalt store millionbeløb til advokatfirmaet, der netop nu er i alvorlig økonomisk krise. I 2012 købte Registrering Danmark således en goodwillpost af advokatfirmaet for 35 mio. kr., og alene i 2014 købte Registrering Danmark advokatbistand hos JSA for 12 mio. kr.

Lars Halgreen, der er registreret direktør i JSA, afviser, at der er foregået noget odiøst, og han fastholder, at Susanne Fryland er ansvarlig for affæren. Dette har Susanne Fryland tidligere bestridt.

Juraprofessor på Aalborg Universitet Lars Bo Langsted kalder oplysningerne interessante, men tilføjer, at de ikke nødvendigvis har strafferetlig betydning.

Mest Læste

Annonce