Kilde: Analyse Danmark for Ugebrevet A4 og Avisen.dk. 1088 repræsentativt udvalgte danskere + 18 år har deltaget i undersøgelsen, der blev gennemført 20.-24. oktober.
Kilde: Analyse Danmark for Ugebrevet A4 og Avisen.dk. 1088 repræsentativt udvalgte danskere + 18 år har deltaget i undersøgelsen, der blev gennemført 20.-24. oktober.

Lizette Risgaard og Karsten Dybvad har stor magt men: Mindre end hver anden dansker ved hvem de er

Politik

28/10/16 8:15

Nick Allentoft

Kendis-faktoren hos de mest magtfulde personer i toppen af dansk erhvervsliv og fagbevægelse kan ligge på et meget lille sted, skriver Ugebrevet A4. 

Næsten hver anden dansker, nemlig 46 procent, har aldrig hørt om direktør Karsten Dybvad fra Dansk Industri, mens 44 procent af danskerne aldrig har hørt om LO-formand Lizette Risgaard.

Det skriver Ugebrevet A4 på baggrund af en Analyse Danmark undersøgelse gennemført 20.-24. oktober blandt 1088 repræsentativt udvalgte danskere.

Lizette Risgaard, der torsdag kan fejre præcis et år som formand for LO, er dog - når man måler på kendskab - kommet væsentligt bedre fra start end kollegaen Jacob Holbraad fra Dansk Arbejdsgiverforening, der er tiltrådt for mindre end et år siden: Hver ottende dansker, eller 13 procent, svarer, at de kender Lizette Risgaard godt eller meget godt, mens kun to procent siger, at de kender Jacob Holbraad godt eller meget godt.

Arbejdsmarkedsforsker på Aalborg Universitet, Henning Jørgensen, mener, at undersøgelsen afspejler at danskerne lever i en apolitisk tid.

- Hvor er der mange, der ikke aner en kæft om, hvad der sker på arbejdsmarkedet og i politik. Undersøgelsen afspejler en utrolig uvidenhed, siger han til Ugebrevet A4.

Ifølge Henning Jørgensen er den lave kendskab ikke er noget problem for DI og DA, fordi de er organisationer, som henvender sig direkte til det politiske liv, mens gennemslagskraften hos LO og FTF er afhængig af deres folkelige opbakning.

Formanden for FTF, Bente Sorgenfrey, klarer sig ligesom Lizette Risgaard bedre end erhvervslivets top målt på kendskab. Pædagogernes, sygeplejerskernes og lærernes frontfigur har været formand for FTF i 14 år, og lidt mere end hver tiende dansker oplever da også, at de kender hende godt eller meget godt. Mens 46 procent af danskerne aldrig har hørt om hende.

Mens det kniber med kendskabet, mener danskerne, at den politiske magt er større hos erhvervslivets top end hos fagbevægelsen. Blandt de fem undersøgte topfolk i organisationerne vurderer danskerne, at Karsten Dybvad har den største indflydelse i samfundet og det politiske liv.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce