Nye tal løser ikke problemet med praktikpladser

Politik

10/03/2015 12:26

Mikkel Sarka

Færre unge end ventet mangler en praktikplads, viser en ny opgørelse fra Undervisningsministeriet. Men problemet med for få praktikpladser i virksomhederne er uændret, mener HK-formand Kim Simonsen.

Det er glædeligt, at færre end ventet står i kø for at gøre deres uddannelse færdig, men der er fortsat brug for at erhvervslivet tager et medansvar for erhvervsuddannelserne, siger han.

2800 unge mangler lige nu en praktikplads for at kunne gøre deres erhvervsuddannelse færdig. Det viser de nyeste tal fra Undervisningsministeriet og dermed er køen af unge, der mangler en praktikplads, mere end halveret fra 6000 til 2800.
Men bag det store fald gemmer sig et skjult problem, mener HK-formand Kim Simonsen.

- Der mangler fortsat praktikpladser i virksomhederne.  7.000 unge er i skolepraktik – det er for mange, og det er problematisk, hvis de går der i længere perioder, siger Kim Simonsen.

For HK's erhvervsuddannelser var der i november 2014 1480 igangværende elevaftaler - et fald på 6,5 procent i forhold til samme måned i 2012. Samtidig var der 1374 elever som var i skolepraktik en stigning på 7,2 procent kontra samme måned i 2012. 

- Skolepraktik er en fin løsning i kortere perioder for de elever, der ikke kan finde en praktikplads i en virksomhed, men det er ikke meningen, at skolepraktik skal være normen. Hele ideen med en erhvervsuddannelse er netop, at de unge skal veksle mellem skole og praktik, siger Kim Simonsen.

Han opfordrer derfor arbejdsgiverne til at tage ansvar og oprette flere elev- og praktikpladser.

Mest Læste

Annonce