Foto: Shutterstock

Yderligere tests sendes ud: Flere end 200.000 danskere kan nu blive testet om dagen

Regeringen og Danske Regioner har nu indgået endnu tre aftaler, som sender yderligere 50.000 hurtigtest ud til danskerne.

Allerede fra i dag kan et rekordstort antal danskere blive testet for COVID-19-smitte. I går blev der indgået tre kontrakter om levering af yderligere 50.000 daglige hurtigtest som et offentligt tilbud.

Aftalerne kommer oven i fredagens aftale med Falck om 50.000 hurtigtest, hvilket betyder, at der fremover dagligt vil være 100.000 hurtigtest tilgængelige for danskerne. Det kommer ud over det eksisterende offentlige testregi, der også er under opskalering til at kunne analysere godt 130.000 PCR-test dagligt.

"Vi står desværre i en akut situation, hvor vi skal bryde så mange smittekæder som mulig. Det er vigtigt, at de mange danskere, som gerne vil testes, ikke skal stå i timelange køer, så vi ikke risikerer, at nogle opgiver at blive testet. Hurtigtesten kan ikke erstatte de mere sikre PCR-test, men de er et rigtig godt supplement i denne tid, og vi ser allerede, at vi opdager flere smittede med den øgede testkapacitet", siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke.

Sundhedsmyndighederne vil komme med konkrete anbefalinger til, hvor hurtigtest kan gøre bedst nytte i den videre epidemikontrol, og de vil følge området tæt.

"Vi er glade for at vi hurtigt har fået kontrakterne på plads, så vi kan levere et meget væsentligt supplement til de kendte testformer. Vi håber, at det kan tage noget af den ekstraordinære efterspørgsel her op til jul. Det er et vigtigt skridt i kampen mod pandemien", siger næstformand i Danske Regioner Ulla Astman.

De tre nye aftaler er indgået med SOS International, Aarhusvirksomheden Carelink og Copenhagen Medical A/S.

Copenhagen Medical A/S tilbyder test fra onsdag den 16. december kl. 8 i Bellacenteret og fra mandag den 21. december kl. 9 i Parken i København.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 12.05.21 Sundhed
  Nu hjemtages sygdomsbehandling til Danmark

  Sundhedsstyrelsen udgiver i dag en faglig retningslinje, der beskriver henvisningen af patienter med Essentiel Tremor, også kaldet rystesyge. Det sker i forbindelse med, at det nu er besluttet, at patienter skal kunne behandles med fokuseret ultralyd i Danmark, i stedet for kun i udlandet.

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.