Mexicos præsident erklærer sig optimistisk over Trump

Politik

10/11/2016 09:45

Nick Allentoft

Mexicos præsident Peña Nieto siger efter en snak med Donald Trump, at han er optimistisk omkring fremtiden.

Donald Trump startede den valgkampagne, der nu har gjort ham til USA's næste præsident, med voldsomme angreb på Mexico.

Han beskrev mexicanske immigranter som voldtægtsforbrydere og narkohandlere. 

Derefter lovede han at bygge en enorm mur mellem USA og Mexico, som han siger Mexico skal betale for.

Under hele sin valgkamp har han fastholdt løftet om muren, betalingen og truet med at indefryse alle betalinger fra privatpersoner i USA til Mexico for at bruge pengene til at betale for muren. 

Derudover har han erklæret, at han vil ophæve frihandelsaftalen Nafta, som i dag udgøres af de to lande og Mexico.

Det til trods er Mexicos præsident, Enrique Peña Nieto, onsdag aften optimistisk omkring samarbejdet mellem de to lande efter en telefonsamtale med Donald Trump.

- Jeg er blevet enig med den kommende præsident om at mødes, helst i løbet af overgangsperioden, for at definere den retning, forholdet mellem vores to lande skal have.

- Jeg er optimistisk. Det er klart, at en ny regering betyder en ny fase, men det er også en stor mulighed for udviklingen for begge lande, siger Peña Nieto oven på samtalen ifølge nyhedsbureauet AFP.

Onsdag aften fortæller Mexicos viceindenrigsminister, Humberto Villanueva, til Reuters, at regeringen ikke forventer, at deporteringen af millioner af mexicanere, der bor i USA uden papirer, vil ske hurtigt.

Han fortalte samtidig, at landet er parat til at "bruge alle lovlige" midler for at stoppe eventuel lovgivning i den amerikanske kongres, der kan tillade USA at beslaglægge penge hos mexicanere, der er bosiddende i USA.

Udenrigsminister Claudia Massieu sagde tidligere på dagen til tv-kanalen Televisa, at "det ikke er en del af regeringens vision for fremtiden at betale for en grænsemur".

Finansminister Jose Antonio Meade forsikrede, at Mexicos økonomi er stærk nok til at klare tumult på finansmarkederne.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce