Minister: Statslige job redder ikke provinsen

Politik

07/5/15 10:33

Suleman Haider

En stor investering i yderområderne, siger minister om udspil, der dog ikke lover statsjob til yderområderne.

Hvad statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) beskrev som "en blandet landhandel" af vækstinitiativer, er ifølge hendes minister for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen (S), en "meget stor investering" i de danske landdistrikter.

Det fastslår Carsten Hansen, efter at hans ministerium torsdag har lagt de vækstinitiativer frem, der hører under hans område. I alt har regeringen varslet, at der vil komme 50 små og lidt større initiativer i ugens løb.

- Det handler om målrettet at give et løft på de områder, som vi har lyttet os frem til, at folk har brug for, siger Carsten Hansen.

Ministeren fremhæver, at det fremover ifølge regeringen skal være muligt at købe og sælge en flexbolig - en helårsbolig, der også kan bruges som fritidshus - hvilket man ikke tidligere har kunnet.

Samtidig vil regeringen sætte endnu flere penge af til at rive faldefærdige huse ned.

- Samlet set er det en meget stor investering, vi gør i vores landdistrikter, siger Carsten Hansen. 

- Det er nok den største investering, siden Lars Løkke Rasmussen (Venstres formand, red.) ødelagde mulighederne for udvikling i vores landdistrikter med strukturreformen og en domstolsreform, der fjernede masser af offentlige arbejdspladser i vores landdistrikter.

Spørgsmål: Hvordan kan det så være, at der ikke er noget med i udspillet om at flytte arbejdspladser ud i landet igen?

- Der er ingen, der tror man kan rulle kommunalreformen tilbage.

- Det, vi gør, er, at styrke de områder, hvor man kan skabe ny vækst og nye arbejdspladser i vores landdistrikter, siger ministeren.

Spørgsmål: Man behøver vel ikke at rulle kommunalreformen tilbage. Man kunne jo også flytte nogle andre arbejdspladser ud - har I ikke overvejet det?

- Det er jo ikke sådan, at en enkelt styrelse redder vores yderområder. Typisk skal de jo indgå i en faglig og økonomisk forsvarlig sammenhæng. Vi har ikke noget imod at kigge på det, men det er ikke det, der løfter vores yderområder, siger ministeren.

Han henviser i øvrigt til, at regeringen har nedsat et udvalg sammen med SF og Enhedslisten, der blandt andet skal se på udflytning af statslige arbejdspladser.

Ministeriet har også besluttet, at der fremover som fast praksis skal stilles krav til dækning af yderområder, når staten sætter licenser til bredbånd på auktion til de private selskaber.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.