Mønsterskole for mønsterbrydere

Velfærd

23/09/2014 13:01

Suleman Haider

En blid studiestart, forberedende kurser, masser af elev-lærerkontakt og støtte til lektierne. Sådan lyder den opskrift på at få flere børn af ufaglærte til at tage en længere uddannelse, som Fredericia Maskinmesterskole har taget i brug

- De ved godt at vi har en anden baggrund, og har behov for at blive ført ind i uddannelsen. Derfor kører de heller ikke hårdt på i starten, siger en af de nye studerende, Lars Dittrich Sørensen, der også er udlært elektriker, til P4 Trekanten.

Antallet af studerende på skolen er fordoblet i løbet af fire år, men frafaldet er alligevel lavt. Sidste år gennemførte 86 pct. af de studerende det første studieår.

Og det skyldes at skolen har stort fokus på at føre eleverne ind i livet som studerende, siger rektor Torben Dahl.

- Vi har blandt andet næsten fuldt skema til de studerende, lektiecafeer, støttende undervisning i matematik og i det hele taget en tæt kontakt mellem elever og lærere, siger Torben Dahl.

For regeringen er det en vigtig målsætning at få flere børn af ufaglærte til at tage en videregående uddannelse.

Der er da også mange uddannelser, som kan lære meget af Fredericia Maskinmesterskoles bevidste arbejde med at skabe flere mønsterbrydere, mener Uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen. Hun besøgte skolen mandag.

- Det betyder meget, at de studerende har en tæt kontakt med underviserne. For mange af de studerende handler det helt banalt om at blive anerkendt, så de tror på at de kan gennemføre en uddannelse siger Sofie Carsten Nielsen.

 

 

 

Mest Læste

Annonce