Det nye projekt under Danske Patienter skal i løbet af de næste fire år forsøge at forbedre vilkårene for børn som Rikke. Det sker i samarbejde med en række skoler og kommuner.
Det nye projekt under Danske Patienter skal i løbet af de næste fire år forsøge at forbedre vilkårene for børn som Rikke. Det sker i samarbejde med en række skoler og kommuner.

Nyt projekt skal finde løsninger: Syge børn får ikke nok undervisning

Velfærd

06/10/14 6:25

Nick Allentoft

Børn med kroniske sygdomme får ikke den undervisning, de har krav på og forlader skolen med dårligere snit.

Syge børn med meget fravær i skolen har krav på ekstra sygeundervisning hjemme, på skolen, eller hvor de er indlagt. 

Men det sker bare ikke, lyder det fra patientforeningerne, og konsekvenserne kan være store for børnenes fremtid. 

Hver sjette barn i folkeskolen slås med kronisk eller langvarig sygdom. Som udgangspunkt har de samme evner og intelligens som kammeraterne. Men uden støtte til at indhente de perioder, de forsømmer skolen, klarer de sig væsentligt ringere end de raske klassekammerater.

- Der er et stort potentiale i de her børn, som vi ikke udnytter i dag. 

- På grund af deres sygdom er de jo endnu mere afhængige af gode skoleresultater, fordi de har svært ved senere at bestride et mere fysisk job, siger projektchef Charlotte Bredahl Jacobsen fra Danske Patienter.

Foreningen har fået fem millioner kroner fra Egmont Fonden til at forbedre vilkårene for kronisk og langvarigt syge børn.

Der er ifølge beregninger fra Undervisningsministeriet tydelig sammenhæng mellem højt fravær og lavt karaktergennemsnit i folkeskolen. Fravær på ti procent eller mere betyder, at eleven typisk forlader folkeskolen med et snit to karakterpoint lavere end elever med lavt fravær. 

Formanden for Skolelederne Claus Hjortdal erkender, at folkeskolen har en stor udfordring med kronisk og langvarigt syge børn.

- Økonomi må jo aldrig være en undskyldning, når det gælder syge børn. Men det er det så alligevel, for ressourcerne er begrænsede, og det er utroligt omkostningstungt at lave løsninger, der kun gælder et enkelt barn, siger han.

Det nye projekt under Danske Patienter skal i løbet af de næste fire år forsøge at forbedre vilkårene for børn som Rikke. Det sker i samarbejde med en række skoler og kommuner.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.