Opbakning smuldrer: Partifælle trækker støtte til Anna Mee mens andre er tavse om dømmekraft

Politik

23/10/2017 10:08

Nick Allentoft

Kandidat trækker støtte til Radikales borgmester i København. Øvrige bakker stadig op, men kritiserer tavst hendes dømmekraft.

De Radikales borgmester og spidskandidat til kommunalvalget i København, Anna Mee Allerslev, er "så langt væk fra virkeligheden", at nummer fire på partiets kandidatliste, Randi Hjortsholm, ikke kan bakke op om hende. 

Men de øvrige 14 kandidater på listen bakker op om den 33-årige beskæftigelses- og integrationsborgmester.

Følg KV17 og RV17 på temasiderne

Vi samler alle væsentlige historier om Kommunalvalget 2017 og Regionsrådsvalget 2017 på disse temasider: KV17 / RV17

De færreste af de 12 kandidater, Ritzau har været i kontakt med, ønsker dog at kommentere, hvorvidt sagen om gratis leje af rådhusets hal til borgmesterens bryllupsreception var udtryk for god dømmekraft.

LÆS MERE OM SAGERNE MED ANNA MEE ALLERSLEV

Henrik Nord, der er en af Allerslevs syv partifæller i Københavns Borgerrepræsentation, erklærer sin "fulde opbakning" til borgmesteren. Men adspurgt om han mener, at hun har udvist god dømmekraft, lyder svaret:

- Jeg siger, at Anna har min fulde opbakning.

Spørgsmål: Men har hun udvist god dømmekraft?

- Det har jeg ikke nogen kommentarer til.

Heller ikke Andreas Pourkamali, der også er medlem af borgerrepræsentationen, ønsker at kommentere Allerslevs dømmekraft. På spørgsmålet om, hvorfor han ikke ønsker det, svarer han:

- Fordi det har jeg ingen kommentarer til. Der er masser af ting i denne sag, jeg ikke synes er væsentligt at kommentere offentligt.

Anna Mee Allerslev lånte i august hallen på Københavns Rådhus til sin private bryllupsreception. Lokalet fik hun stillet til rådighed kvit og frit. Efter kritik betalte hun i denne uge 65.000 kroner for lokaleleje.

BT kunne samtidig berette, at hun i månederne op til brylluppet sendte 84 spørgsmål til kommunens embedsmænd. Blandt andet for at få prisen i bund og for at få lukket rådhuset under receptionen.

Det er var det, der blev dråben for Randi Hjortsholm. 

Men nummer 15 på partiets kandidatliste, Anette Thaulow, kalder det en privat sag:

- Det var ikke hendes hensigt at træde nogen over tæerne eller gøre noget forkert. Hun forsøger altid at gøre det rigtige. Det har hun så ikke lige i denne situation gjort, og det har hun beklaget.

Spørgsmål: Men er det udtryk for god dømmekraft, at hun bad om at få lukket rådhuset under sin private reception?

- Jeg kan ikke gøre mig til dommer over, om det er god dømmekraft, siger Anette Thaulow. 

Jens-Christian Bodilsen, der er nummer 16 på kandidatlisten, bakker også op om den pressede spidskandidat:

- Sådan som hun har fremlagt sagen for os, så kan jeg ikke se, at hun har gjort noget, der er kritisabelt i en grad, så jeg ikke kan støtte hende.

Både partiets gruppeformand på Københavns Rådhus, Tommy Petersen, og formand for Hovedstadens Radikale Venstre, Bo Nissen Knudsen, har understreget, at Randi Hjortsholm står alene med sin kritik.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce