Regionsformand: Regionernes overlevelse ikke vigtigst

Politik

12/05/2015 10:07

Suleman Haider

Venstres formand for Region Syddanmark, Carl Holst, er parat til at se på regionernes rolle i sundhedsvæsnet.

Selvom Venstre på Christiansborg endnu ikke har gjort sin stilling op til spørgsmålet om regionernes overlevelse, så melder partiets formand for Region Syddanmark - og næstformand i Dansk Regioner - Carl Holst sig klar til at "diskutere" spørgsmålet.

Det sker efter, at især De Konservative nu prøver at få Venstre til at svare på, om man vil nedlægge regionerne, hvis magten skifter efter næste valg.

- Der er ikke noget nyt i det, som de andre tre partier (Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative, red.) siger. Og da de gav udtryk for den sidst, der gav jeg udtryk for min holdning.

Spørgsmål: Og hvad er den?

- Jeg mener, at vi skal snakke patienten i centrum og ikke snakke systemer. Vi skal lave et godt sundhedsvæsen for patienten, og hvis man kan gøre det med et andet system end det nuværende, så for min skyld ingen alarm, siger Carls Holst og fortsætter:

- Umiddelbart har jeg svært ved at se det, men jeg er naturligvis åben over for at diskutere det.

Spørgsmål: Er du åben overfor at regionerne ikke behøver at være der?

- Nej, jeg siger, at det vigtige for mig er, at vi har det bedst mulige sundhedsvæsen. Men jeg vil også understrege, at jeg synes, at regionerne har løst deres opgave godt, og at det ikke er det, der er det vigtigste.

Spørgsmål: Regionernes overlevelse er ikke det vigtigste?

- Næh, fordi det vigtigste er et sundhedsvæsen, hvor patienten er i centrum, og kan man anskueliggøre det over for mig, at man kan gøre det på en anden måde, så for min skyld ingen alarm, siger Carl Holst.

- Spørgsmål: Kan du forstå, hvis nogen undrer sig over, at Venstre som Folketingets største parti ikke har gjort sin stilling op til det her spørgsmål?

- Nej, for det er muligt, at der er nogen, der har den samme tilgang til det her som mig. Men lad mig lige understrege, at det er patienten, der er i centrum og ikke systemer, siger han.

Mest Læste

Annonce