Undersøgelse: Hver femte elev i ottende klasse føler sig presset

Velfærd

30/5/18 5:08

Freja Eriksen

SF vil kalde minister i samråd på baggrund af Børnerådets undersøgelse om pressede børn i ottende klasse.

En femtedel af eleverne i ottende klasse føler sig ofte eller hele tiden presset. Sådan lyder konklusionen i en trivselsundersøgelse, som Børnerådet har foretaget med svar fra 2600 elever i ottende klasse i hele landet. 

Det skriver Politiken.

Det er primært pigerne, der ikke trives i skolen. Hver tredje pige i ottende klasse oplever ofte eller hele tiden et pres, mens det er tilfældet for hver tiende dreng.

- Vi synes, det er alarmerende, at så mange unge mennesker føler sådan et pres, at det ligefrem går ud over deres trivsel og livskvalitet. 

- Hvis man ikke får stoppet den nedadgående kurve, så oplever vi, at børnene får nogle symptomer, som måske kan følge dem resten af livet, siger Børnerådets formand, Per Larsen, til Ritzau.

Børnene giver tydeligt udtryk for, at det pres, de føler, er forbundet med deres præstationer i skolen, herunder karakterer og adgangskrav.

Per Larsen mener, at man skal ændre hele retorikken i folkeskolen. Han opfordrer regeringen til at gribe ind over for den præstationskultur, der har udviklet sig i skolen og i stedet se mere på børnenes trivsel.

Børnerådets undersøgelse gør indtryk på undervisningsminister Merete Riisager (LA). Den får hende dog ikke til at tænke anderledes om den måde, grundskolen fungerer på i dag.

- Det er ikke blevet fagligt sværere eller hårdere at gå i skole, og det at gå til en prøve og få karakterer er jo en helt almindelig og integreret del af skolen og har været det i 200 år, siger hun til Politiken.

Socialistisk Folkeparti vil kalde undervisningsministeren i samråd på baggrund af undersøgelsen.

- Det er frygteligt, at så mange unge mennesker i det her land ikke har det godt og mistrives. Vi er nødt til at reagere på det her fra politisk side.

- Jeg synes ikke, ministeren kommer med nogle svar på det her. Hun anerkender nærmest ikke, at det er et problem. Vi håber, vi kan presse hende til selv at komme med forslag til, hvordan flere unge kan få det godt, siger børneordfører i SF Jacob Mark til Ritzau.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.