Venstre åbner døren for Villum Christensen som borgmester

Politik

23/1/18 1:01

Freja Eriksen

Venstre i Slagelse agter ikke at spænde ben for, at Villum Christensen (LA) bliver borgmester om to år.

Trods personligt og politisk nag til Liberal Alliances folketingsmedlem og byrådsmedlem i Slagelse, Villum Christensen, åbner Venstre nu for, at LA'eren kan blive borgmester om to år. Det skriver Altinget.

Villum Christensen indgik - til tydelig borgerlig irritation - efter kommunalvalget i efteråret en konstitueringsaftale med Socialdemokratiet.

Aftalen gjorde John Dyrby Paulsen (S) til borgmester og gav mulighed for, at Villum Christensen halvvejs inde i perioden overtager borgmesterkæden.

Den aftale meddeler Venstres gruppeformand i Slagelse byråd nu, at man ikke har tænkt sig at blokere: 

- Aktuelt er vores linje, at vi ikke er en del af den borgmesteraftale og derfor ikke vil gå ind og blande os, men i stedet stemme blankt, siger Knud Vincents til Altinget.

De blanke stemmer fra Venstre betyder, at partiets ti byrådsmedlemmer ikke tæller med, hvis der skal findes et flertal bag Villum Christensen som borgmester blandt kommunalbestyrelsens 31 medlemmer. 

I stedet giver den kommunale styrelseslov mulighed for, at et flertal blandt de resterende 21 medlemmer selv kan ordne sagen.

Dermed overlader Venstre afgørelsen til de 12 socialdemokratiske byrådsmedlemmer og Villum Christensen, skriver Altinget.

Hovedpersonen selv havde efter eget udsagn et møde om sagen med John Dyrby Paulsen i sidste uge:

- Og der blev vi enige om, at nu vil han gå ud og sige meget eksplicit, at selvfølgelig holder han den aftale, vi har skrevet under på. Det forventer jeg snart vil ske, siger Villum Christensen til Altinget.

John Dyrby Paulsen har ellers tidligere meddelt, at han regner med at være borgmester perioden ud. Til Altinget udtaler han om et muligt borgmesterskifte:

- Det er en mulighed om ønsket. Det står i aftalen. Og nærmere kommer jeg det ikke.

Mange kommentatorer og kritikere har vurderet, at Villum Christensen næppe kommer til at indtage borgmesterposten de sidste to år op til næste kommunalvalg i 2021.

I sidste uge meddelte LA'eren, at han ikke genopstiller til Folketinget, men i stedet vil forberede sig på borgmestertjansen.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.