"I nogle egne af Danmark, hvor flere arbejdspladser i den grad står øverst på ønskelisten, ville det betyde alverden at få en statslig arbejdsplads placeret lokalt", skriver Hans Christian Schmidt om baggrunden for underskriftsindsamlingen i en pressemeddelelse.

Venstre topfolk vil have styrelser ud af storbyen

Politik

01/06/2015 10:31

Mikkel Sarka

Venstrefolk står bag ny underskriftindsamling for at rykke flere statslige arbejdspladser ud af København.

Styrelserne ud af storbyen.

Det er blevet et nyt slogan for Hans Christian Schmidt (V), der har lanceret en underskriftsindsamling for at få flere statslige arbejdspladser ud i landets afkroge ved at flytte flere af styrelserne ud af København. 

Læs også: Blå blok vil rykke flere statsjob ud i provinsen

En underskriftsindsamling der er lanceret sammen med de tre venstrefolk: Troels Lund Poulsen, Lars Christian Lilleholt og Søren Gade. 

- I nogle egne af Danmark, hvor flere arbejdspladser i den grad står øverst på ønskelisten, ville det betyde alverden at få en statslig arbejdsplads placeret lokalt. 

- For eksempel her i det sydjyske, hvor jeg kommer fra. Det ville selvsagt betyde jobskabelse og dermed tilflytning, som har en enorm betydning for udvikling og vækst i lokalsamfundet, skriver Hans Christian Schmidt om baggrunden for underskriftsindsamlingen i en pressemeddelelse.

Hans Christian Schmidt, Troels Lund Poulsen, Lars Christian Lilleholt og Søren Gade er opstillet i andre kredse end København. De mener ikke der er grund til, at storbyen også skal have styrelserne, når de i forvejen har alle ministerierne.

Den 21. maj blev et lignende forslag om netop udflytning af statslige arbejdspladser stemt ned af Socialdemokraterne, De Radikale, SF og Enhedslisten. 

I den seneste Vismandsrapport, der kom lige inden valgudskrivelsen, blev der netop fokuseret særligt på, om der er en økonomisk gevinst ved at favorisere yderområderne.

Her konkluderer vismændene, at yderområderne er politisk prioritering, men ikke nødvendigvis god økonomi for samfundet som helhed: 

- Yderområderne er i relativ tilbagegang, og der synes at være et politisk ønske om at bremse denne tilbagegang. 

- Øget støtte til yderområderne, der fastholder befolkning og aktivitet i de områder, vil med stor sandsynlighed indebære lavere produktivitet og dermed lavere velstand i samfundet som helhed, sagde overvismand Hans Jørgen Whitta-Jacobsen, der også afviste, at der skulle være en økonomisk fordel ved at flytte statslige arbejdspladser.

Mest Læste

Annonce