Hækkerup: 150 betjente til nye politistationer

I regeringsens udspil til den nye politiaftale, der vil regeringen oprette 20 nye nærpolitistationer i Danmark med i alt 150 betjente.

- Det er et oplæg, der handler om, at politiet skal tættere på danskerne. De seneste års centralisering er gået for vidt, siger Justitsminister Nick Hækkerup (S), der i dag klokken 13 præsenterede regeringens forslag til den kommende politiaftale, der skal træde i kraft fra næste år.

Læs også: - Politiet er stadig i krise 

Her vil regeringen, som de også tidligere har proklameret, oprette 20 nye nærpolitistationer i Danmark.

Hertil har regeringen opstillet fire centrale krav til de nye stationer, siger Nick Hækkerup:

 • Det skal være en base for lokalpolitiet i det pågældende område.
 •  Der skal være en åbningstid på mindst 15 timer om ugen.
 •  Der skal være tilknyttet mindst fem betjente til hver station.
 • Nærpolitistationen skal bruges som supplerende arbejdssted til blandt andet afhøringer.

Der er endnu ikke fremlagt en plan for, hvor de nye nærpolitistationer skal ligge, men i regeringens plan fremgår det, at der skal være 150 politibetjente på de 20 nærpolitistationer.

Forhandlingerne om politiaftalen begynder i morgen - tirsdag den 25. august.

Læs også: LA vil slå ned på ballade i boligområder

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne