Vækststrategi virker: Høje-Taastrup er Danmarksmester i jobvækst

Infrastruktur

09/5/16 6:58

Nick Allentoft

Mere end 8000 nye arbejdspladser er etableret i kommunen indenfor de seneste fem år. Med en 27 % stigning klart den største jobvækst i Danmark. Det er et resultat af en ambitiøs vækststrategi, en god beliggenhed og tæt dialog med virksomhederne, siger borgmester Michael Ziegler.

Fra 2010 til 2015 er der kommet mere end 8000 nye jobs til Høje-Taastrup Kommune - både ved at lokale virksomheder er vokset, og nye virksomheder er flyttet til. Det er en vækst på knapt 27 % ifølge Danmarks Statistik og CVR-registret. Det gør Høje-Taastrup til Danmarksmester i flest nye arbejdspladser– både målt i antal og målt som procentvis fremgang.

”Erhvervslivet er en central del af Høje-Taastrups DNA. Vi har derfor satset på en ambitiøs vækststrategi, hvor vi har udnyttet, at vi ligger i et infrastrukturelt smørhul. Samtidig har vi mange både små og store succesfulde virksomheder, som skaber vækst, og det er jeg utroligt stolt af. Én af vores allerhøjeste prioriteter er tæt dialog med virksomhederne, så vi kan skabe de bedste lokale rammer for dem. Vi sætter virksomhederne i centrum, for det er altså dem, der skaber væksten”, siger borgmester Michael Ziegler.

DSV, DSB og Copenhagen Markets står bag nye arbejdspladser

Bag de 8000 nye arbejdspladser står fx DSV - én af de allerstørste transport- og logistikudbydere i verden. DSV rykkede ind med 800 ansatte i et nyt, stort, prisbelønnet domicil i 2014. Også DSB flyttede deres hovedkontor med 1200 ansatte til Høje-Taastrup i 2013. Og én af de senest ankomne virksomheder er Copenhagen Markets – det tidligere Grønttorv - som slog dørene op med knap 100 mindre virksomheder i starten af april. De har samlet ca. 1500 arbejdspladser. Og i øjeblikket er den rådgivende ingeniørvirksomhed Orbicon ved at opføre deres nye hovedsæde.

Også eksisterende virksomheder har udvidet antallet af lokale arbejdspladser i perioden fx Danske bank, som har deres back office-funktioner placeret i Høje-Taastrup med ca. 2.500 ansatte. Derudover er der Nordea, som i disse år øger antallet af medarbejdere i Høje-Taastrup markant. De forventer at have 2.400 medarbejdere på adressen i Høje-Taastrup ved udgangen af 2017.

Hjælp til genbrug fra Nordens største køleskab

”Flere store virksomheder er flyttet til kommunen de senere år, og det viser, at vi er en attraktiv erhvervskommune. Vi er stærke i infrastruktur, men vores tilgang gør også en forskel. Vi går konkret ind i dialogen med både nye og eksisterende lokale virksomheder for at se, hvordan vi kan støtte dem bedst. Fx har vi faciliteret kontakter i forbindelse med Copenhagen Markets ambitiøse fjernkølingsprojekt, som genbruger overskudsvarmen fra deres kølerum, som vi populært kalder ’Nordens største køleskab’, i fjernvarmesystemet”, fortæller Michael Ziegler.

Virksomheder er motor for velfærd

”Virksomhederne er motor for vores velfærd. Går det godt for dem, så går det godt for os. Vi arbejder derfor også tæt sammen med vores virksomheder, når vi skal have ledige i jobs. Vi tager bl.a. afsæt i transportbranchens behov for kvalificeret arbejdskraft og opkvalificerer borgere, som er længst væk fra arbejdsmarkeder til ledige jobs i en branche, som kalder på kvalificeret arbejdskraft. Vi vender pilen 180 grader, og på den måde finder vi løsninger, som gavner alle”, siger Michael Ziegler.

Høje-Taastrup Kommune blev i 2015 for 2. gang i træk kåret som den mest erhvervsvenlige kommune i Region Hovedstaden i DI's årlige undersøgelse om Danmarks erhvervsklima.

 

Annonce