"127 kontrakter er et relativt højt antal kontrakter selv for en kommune af vores størrelse. Vi har helt bevidst valgt et så stort antal for at sikre, at også de mindre og mellemstore virksomheder kunne være med," udtaler By- og kulturrådmand, Jane Jegind.

Odense Kommune giver plads til mindre virksomheder

Politik

09/04/2015 12:05

Mikkel Sarka

Odense Kommune har med nye kontrakttyper gjort det nemmere for mindre virksomheder at afgive tilbud på opgaver inden for vedligeholdelse af grønne arealer. De nye kontrakter sikrer blandt andet standardisering og lokalkendskab.

Gældende fra 1. april 2015 har Odense Kommune netop indgået 127 nye kontrakter om vedligeholdelse af kommunens grønne arealer, der blandt andet omfatter græsarealer, buske og hække. Kontrakterne er gældende i fire år.

By- og Kulturforvaltningen, som er den forvaltning, der har ansvaret for vedligeholdelsen af kommunens ejendomme og udenomsarealer, har i forbindelse med tilbuddene lagt stor vægt på lokalkendskab og forholdsvis små vedligeholdelsesarealer, så også de mindre virksomheder har kunnet afgive tilbud. Derfor er antallet af kontrakter så højt, som det er.

Og netop det høje antal kontrakter glæder By- og kulturrådmand, Jane Jegind:

- 127 kontrakter er et relativt højt antal kontrakter selv for en kommune af vores størrelse. Vi har helt bevidst valgt et så stort antal for at sikre, at også de mindre og mellemstore virksomheder kunne være med. Og de endelige kontrakter afspejler i høj grad, at det er vi lykkedes med.

Det er dog ikke kun antallet af kontrakter, der begejstrer By- og kulturrådmanden. Det faktum, at kontrakterne nu er standardiserede og ensartede, er ifølge Jane Jegind en positiv udvikling:

- Tidligere havde vi adskillige kontrakter på vores grønne vedligeholdelsesområde, som både betød forskellige standarder rundt omkring i Odense og mere administrativt arbejde for alle involverede parter. Nu får vi en løsning, hvor vi både sikrer en ensartet høj standard i hele kommunen og samtidig undgår unødigt administrativt arbejde.

Mest Læste

Annonce