Et nyt væksttog kører fra Tønder til Skagen - Partnerskab for Vestkystturisme er nu kørt i stilling!

Infrastruktur

02/09/2015 13:51

Nick Allentoft

Den 1. september 2015 var stiftelsesdagen for Partnerskab for Vestkystturisme. Her deltog turisterhvervet og repræsentanter for kommunerne, regionerne og Dansk Kyst og Naturturisme i partnerskabets stiftelse på Nørre Vosborg Herregård

Fællesnævneren for alle 80 fremmødte var at skinnerne er lagt med partnerskabets strategi og handleplan, og nu er det opgaven at få tingene til at ske til glæde for alle på Danmarks Vestkyst. Indtjening i turisterhvervet skaber et godt grundlag for at opretholde de private og offentlige services, og dermed sikre, at vækst og velfærd går hånd i hånd.

 

Med borgmester Erik Buhl i spidsen, som den første formand for Partnerskab for Vestkystturisme, blev der i alt valgt 9 medlemmer til bestyrelsen. Bestyrelsesposterne er fordelt med 3 poster til turistvirksomheder, 1 post til erhvervsfremmesystemet, 2 poster til Dansk Kyst- og Naturturisme og endelig 3 poster til kommunerne.

 

Bestyrelsesmedlemmerne blev som følger:

 

Turistvirksomheder: Jan Brusgaard, indehaver af Feriepartner Thy, Ingeborg Svennevig, direktør for Strandingsmuseet St. George, Holstebro Museum og Hjerl Hede, der tilsammen udgør De Kulturhistoriske Museer i Holstebro Kommune, samt Peter Petersen, der er ejer af Hjerting Badehotel.

 

Erhvervsfremmesystemet: Turistchef Rene Zeeberg, Turisthus Nord.

 

Dansk Kyst- og Naturturisme: Formand for Dansk Kyst- og Naturturisme Henrik Höhrmann og formand for Region Syddanmark Stephanie Lose.

 

Kommuner: Borgmester Erik Buhl, Varde Kommune (formand), borgmester Iver Enevoldsen, Ringkøbing-Skjern Kommune og borgmester Mogens Gade, Jammerbugt Kommune.

 

De tre borgmestre har været ankermænd for den samlede proces indtil dagens stiftelse, og fortsætter nu i bestyrelsen i den første periode.

 

Borgmester Erik Buhl præsenterede partnerskabets vision og strategi.

 

- Overlæggeren ligger højt og skal ligge højt, siger Erik Buhl.

 

- Målet er at Danmarks Vestkyst bliver blandt Europas førende kystferiedestinationer. I første omgang havde vi ambitionen, at vi alene skulle være Nordeuropas førende kystferiedestination, men den ambition har vi allerede nået! Så ambitionen bliver større og har et ordentligt men realistisk strækmål, fortsætter han.

 

Borgmester Erik Buhl sluttede partnerskabsmødet af med at konstatere, at det var en glædens dag, hvor partnerne havde en plan, som ’Egon Olsen’ ville have sagt, og nu skal der gang i det konkrete arbejde og pengene naturligvis findes - dog ikke som Egon Olsen!

 

Direktør for Hjerting Badehotel Peter Petersen ser store perspektiver i samarbejdet langs hele vestkysten.

 

- Det er vigtigt, at vi griber muligheden for at få tunet hele turistproduktet, og derfor skal vi stå sammen som én samlet kyst, siger han, og fortsætter:

 

- Set i den store sammenhæng er der jo ikke langt fra Tønder i syd til Skagen i nord, og vi skal blive meget bedre til at sælge hinandens produkter og events – uanset om det er i syd, midt eller nord. Nu er rammen sat og det er kun os selv til at fylde dem ud med attraktive oplevelser, der får gæsterne til at komme igen og igen.

 

Afdelingsleder for partnerskaberne i Dansk Kyst- og Naturturisme Lykke Høj præsenterede handleplanen med indsatser for destinationsudvikling, produktfornyelse og markedsudvikling. Handleplanen blev med alles opbakning godkendt som den fælles paraply for de aktiviteter, der skal arbejdes med i de kommende år.

 

Lykke Høj, der har deltaget i hele processen – først som turistdirektør i Ringkøbing Fjord Turisme og nu som afdelingsleder af sekretariatet for partnerskabet, glæder sig rigtigt meget til at samle flest mulige partnere omkring konkrete projekter, der skal give vestkystturismen et løft.

 

Partnerskab for Vestkystturisme kommer blandt andet til at arbejde med en mere end 550 km lang unik kystlinje, 3 øer, to nationalparker, UNESCO verdensarv, et væld af aktiviteter inden for vand- og strandsport, en national cykelrute fra Skagen i Nord til Rudbøl i syd, mere end 45.000 sommerhuse samt et stort antal kystnære campingpladser, badehoteller og feriecentre og et stort udbud af lokal producerede fødevarer, hvor frisk fisk er et naturligt fokus punkt.

 

Vestkysten har samlet mere end 27 mio. estimerede overnatninger og slår dermed København med flere længder. Det er den volumen og det store potentiale, der skal være med til at skabe vækst og fremgang i turismen langs med den Jyske vestkyst.

Mest Læste

Annonce