Lempelse af sommerhuslov skaber aktivitet på landet

Påsken er over os, og sommerhuse rundt i landet er blevet indtaget af feriefolket. Det er positivt for landdistrikterne, som oplever øget aktivitet og omsætning i de lokale butikker og restauranter, vurderer Landdistrikternes Fællesråd.

Det er godt for landområderne, at pensionister nu får mulighed for at bo fast i deres sommerhuse efter blot et års ejerskab. Det mener Landdistrikternes Fællesråd. 

Rådet støtter op om flere dele af den nye planlov, som træder i kraft omkring 1. juli i år. Den giver nemlig den voksende gruppe af pensionister lov til at bo i deres sommerhus hele året efter kun et enkelt års ejerskab.

Hidtil har det været et krav, at man har ejet sit feriehus i mindst otte år for at gøre det til helårsbolig. Nu kan mange i stedet sælge helårsboligen og flytte næsten direkte ud i et nykøbt sommerhus. I øjeblikket bliver 21.453 sommerhuse brugt som helårshuse i Danmark, og det tal skal gerne stige, hvis det står til erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) og regeringen.  


Lempelsen af sommerhusloven vækker glæde hos Landdistrikternes Fællesråd, der håber, at det vil bidrage til øge incitamentet for at være sommerhusejer og samtidig skabe mere omsætning i landdistrikterne.

- Vi er meget glade for forslaget, som vil gøre det nemmere for pensionister at være sommerhusejere, sætte mere gang i markedet og understøtte det lokale erhvervsliv, siger Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd.

Oveni forbedres mulighederne for at låne til sommerhus, sommerhussæsonen forlænges, og der åbnes op for byggeri af 1000 nye sommerhuse.

- Det meget positivt, at regeringen vil gøre det mere attraktivt at være sommerhusejer. Det vil betyde flere turister til sommerhusområderne, siger Steffen Damsgaard. 

Også i Odsherred Kommune, der er landets største sommerhuskommune med over 27.000 sommerhuse, tager man pænt imod det nye forslag. 

- Vi er rigtig glade for de seniorer der flytter i sommerhus. Dels lægger de gode penge i vores detailhandel, bruger lokale håndværkere og de er gode skatteydere. Dels kaster rigtigt mange seniorer sig ind i vores forenings og kulturinstitutioner og laver et enormt stort og flot frivilligt arbejde, der i høj grad understøtter vores aktive lokalsamfund, siger Thomas Adelskov, borgmester i Odsherred Kommune, der er medlem af Landdistrikternes Fællesråd. 

Turisterne bruger for mere end 95 mia. kroner i Danmark årligt og skaber omkring 115.000 arbejdspladser.

Regeringen lægger i sit grundlag op til forskellige initiativer, der skal skaffe flere turister til Danmark. Det skal blandt andet være nemmere at finde rundt i landet, ligesom der skal iværksættes en mere effektiv markedsføring.

 

Emneord: Landdistrikterne, Landdistrikternes Fællesråd, Landdistriktudvikling, Landdistrikter, Sommerhusudlejning, Sommerhuse, Pensionister, 180417
Landdistrikternes Fællesråd på DenOffentlige.dk Landdistrikternes Fællesråd arbejder for en positiv udvikling i landdistrik­terne. Dette med fokus på at forbedre de basale rammevilkår indenfor: Fysisk bosætning Sikre finansiering til bolig...
Aktivitet: Artikler: 33 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 02.07.17 Tristan
  Det lyder som en rigtig god idé

  Ja, hvis man spørger mig, så synes jeg det lyder som en rigtig god idé. Det er vigtigt at med noget fokus på lokalområderne.

  Mvh
  Tristan
  isolering3tilbud.dk

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også