Foto: Shutterstock

Mette Frederiksen efter voldsomme demonstrationer: "Det hører ikke hjemme i Danmark"

Mette Frederiksen kommenterede på de seneste ugers demonstrationer på gårsdagens pressemøde.

Mette Frederiksen (S) stod igen foran hele Danmark, da hun havde indkaldt til pressemøde. Hun kunne her fortælle, at man ikke kommer til at åbne op for samfundet.

Statsministeren blev dog også spurgt til de coronademonstrationer, der har været i Københavns gader de seneste uger.

Det skriver Ekstra Bladet. 

Coronademonstrationerne har for det meste været fredelige og uden voldelige sammenstød. Det er dog ikke alle, som er forløbet sådan. 

Det så man ved den seneste demonstration, hvor det ved flere lejligheder mundet ud i uroligheder og voldsomme sammenstød mellem politi og demonstranterne.

"Vi lever i et af verdens absolut stærkeste demokratier. Man er i sin gode ret til at være uenig med regeringen, og være kritisk over for regeringen og ytre sin kritik," siger Mette Frederiksen på dagens pressemøde, hvorefter hun tilfæjer. 

"Men det er klart, at vold og chikane og anden udemokratisk opførsel, det hører ikke hjemme i Danmark, fastslår statsministere." 

Brændte dukke af

Der var igen coronademonstration i København den 23. februar. Det var ved denne demonstration, at der blev brændt en dukke af, der forestillede Mette Frederiksen.

Der blev også brændt et skilt af, hvor der stod "Hun må og skal aflives". 

Det er blevet bekæftet, at man har anholdt flere personer efter dukkeafbrændingen. 

"Vi indfører de restriktioner, som den globale pandemi tvinger os til. Ingen har et ønske om flere restriktioner, end hvad nødvendigt er. Vi skal redde liv, og vi skal have hele Danmark godt igennem krisen. Derfor gør vi, hvad vi gør," siger hun.

Mette Frederiksen blev ikke spurgt direkte til dukkeafbrændingen, men hun svarede generelt på et spørgsmål om demonstrationerne. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.