Foto: Shutterstock

Mette Frederiksen efter voldsomme demonstrationer: "Det hører ikke hjemme i Danmark"

Mette Frederiksen kommenterede på de seneste ugers demonstrationer på gårsdagens pressemøde.

Mette Frederiksen (S) stod igen foran hele Danmark, da hun havde indkaldt til pressemøde. Hun kunne her fortælle, at man ikke kommer til at åbne op for samfundet.

Statsministeren blev dog også spurgt til de coronademonstrationer, der har været i Københavns gader de seneste uger.

Det skriver Ekstra Bladet. 

Coronademonstrationerne har for det meste været fredelige og uden voldelige sammenstød. Det er dog ikke alle, som er forløbet sådan. 

Det så man ved den seneste demonstration, hvor det ved flere lejligheder mundet ud i uroligheder og voldsomme sammenstød mellem politi og demonstranterne.

"Vi lever i et af verdens absolut stærkeste demokratier. Man er i sin gode ret til at være uenig med regeringen, og være kritisk over for regeringen og ytre sin kritik," siger Mette Frederiksen på dagens pressemøde, hvorefter hun tilfæjer. 

"Men det er klart, at vold og chikane og anden udemokratisk opførsel, det hører ikke hjemme i Danmark, fastslår statsministere." 

Brændte dukke af

Der var igen coronademonstration i København den 23. februar. Det var ved denne demonstration, at der blev brændt en dukke af, der forestillede Mette Frederiksen.

Der blev også brændt et skilt af, hvor der stod "Hun må og skal aflives". 

Det er blevet bekæftet, at man har anholdt flere personer efter dukkeafbrændingen. 

"Vi indfører de restriktioner, som den globale pandemi tvinger os til. Ingen har et ønske om flere restriktioner, end hvad nødvendigt er. Vi skal redde liv, og vi skal have hele Danmark godt igennem krisen. Derfor gør vi, hvad vi gør," siger hun.

Mette Frederiksen blev ikke spurgt direkte til dukkeafbrændingen, men hun svarede generelt på et spørgsmål om demonstrationerne. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 27.01.21 Politik
  Danmark skal lede ny global IEA-kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er udnævnt som formand for Det Internationale Energiagenturs nye globale energikommission. Statsminister Mette Frederiksen er protektor for kommissionen, der skal være med til at sikre en social retfærdig omstilling til ren energi i verden.

 • 26.01.21 Politik
  Ny politisk aftale om social kontrol

  Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.

 • 22.01.21 Politik
  Danmark får ledende rolle frem mod FN`s topmøde om energi

  Danmark har fået en helt central rolle ved FNs generalforsamling til september. For første gang i 40 år har et FN-topmøde ’energi’ som hovedtema, og Danmark er blevet valgt som ’Global Theme Champion’ for netop energiområdet, når stats- og regeringsledere samles til et topmøde i New York om verdensmål 7 – bæredygtig energi til alle.

 • 15.01.21 Politik
  Skatteministeren skærper indsatsen mod organiseret svindel

  Skatteminister Morten Bødskov har netop fremsat et lovforslag, der skal give Skattestyrelsen stærkere værktøjer til at bekæmpe organiseret svindel.

 • 12.01.21 Politik
  Udviklingsministeren ude med ny udviklingspolitisk strategi

  Arbejdet med ny udviklingspolitisk strategi bliver nu igangsat. Den nye strategi skal efterfølge den nuværende ”Verden 2030”, som udløber i 2021.