Foto: Shutterstock

Mette Frederiksen med stor nyhed

Statsministeren har nu udtalt sig.

Nu adresserer statsminister Mette Frederiksen (S) de udfordringer, der har været med at få fat i vacciner mod COVID-19. 

Vaccinen fra AstraZeneca er droppet, den fra Johnson & Johnson er sat i bero og senest har EU lagt sag an mod netop AstraZeneca, fordi virksomheden - ifølge EU - ikke har leveret de vacciner-doser, som unionen var blevet lovet. 

Det fik mandag aften Mette Frederiksen til at levere et forslag til, hvad statsministeren mener, der bør ske. 

Skal fremstilles i Danmark

Mette Frederiksen mener, at produktionen af vacciner i fremtiden skal foregå inden for Danmarks grænser. Det fortæller hun mandag i et tv-interview. 

“Som alle kan se, læse, mærke og høre, så mangler vi vacciner. Derfor har vi brug for at få sat produktionen op," fortæller statsminister Mette Frederiksen til TV2

"Derfor går vi efter at kunne producere vacciner mod covid-19 i Danmark i løbet af 2022.” 

Hun fortæller desuden, at regeringen vil forsøge at finde et flertal i Folketinget for, at der etableres en vaccine-fabrik i Danmark, der både kan producere vacciner mod COVID-19 men også mod andre sygdomme eller pandemier i fremtiden. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.