Ny formand i RådgivningsDanmark

Velfærd

01/10/2015 09:13

Karen Thougård Pedersen

Jeppe Kristen Toft, direktør for Livslinien, er ny bestyrelsesformand i brancheforeningen RådgivningsDanmark.

Den 23. september 2015 mødtes de 29 medlemsorganisationer bag RådgivningsDanmark til ekstraordinær generalforsamling i København. Her blev 44-årige Jeppe Kristen Toft, direktør for Livslinien valgt til ny bestyrelsesformand. Den tidligere formand Michael Esmann fra Landsforeningen Spædbarnsdød har skiftet job og kunne dermed ikke længere bibeholde posten.

Den nye formand ser frem til arbejdet:

Læs mere fra SUS

Du kan finde flere gode historier fra Socialt Udviklingscenter, SUS lige her.

Jeg glæder mig til at stå i spidsen for arbejdet med at sikre brugerne af vores rådgivninger en høj kvalitet. Vi har alle på forskellig vis at gøre med mennesker i sårbare situationer, og de skal kunne stole på, at vi tager dem alvorligt og løbende arbejder med at løfte vores faglighed. Vi kan ikke være andet bekendt.” 

Akkrediteringssystem på vej

RådgivningsDanmark er en brancheforening for organisationer, som yder frivillig rådgivning til mennesker i svære livssituationer. Foreningen er initieret af og får økonomisk støtte fra Det Obelske Familiefond. Foreningen arbejder for at sikre fælles standarder for frivillig rådgivning og en synlig mærkning af de organisationer, der kan leve op til standarderne.

Foreningen har udviklet et akkrediteringssystem, medlemsorganisationerne kan opnå akkreditering efter, på samme måde som man kender det i fx hospitalsverdenen. Systemet testes i øjeblikket hos fem af medlemsorganisationerne og forventes færdigudviklet til foråret.

De er med i RådgivningsDanmark

Organisationerne bag oprettelsen af RådgivningsDanmark er:

Børns Vilkår, Ventilen, Landsforeningen Spædbarnsdød, Linien, Livslinien, Danner, Offerrådgivningen, LMS – Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade, Sex & Samfund, CSM-Øst, Center for Digital Pædagogik/Cyberhus, TUBA, Misbrugsportalen, Thora Center, Girltalk.dk, headspace/Det Sociale Netværk, Mødrehjælpen, AIDS-Fondet, Bryd Tavsheden, Reden, Kirkens Korshær, LGBT Danmark, Dansk Flygtningehjælp, Psykiatrifonden, KFUM’s Sociale Arbejde, Settlementet, WeShelter, Alkohol & Samfund og SR-Bistand.

Bestyrelsens medlemmer er:

  • Jeppe Kristen Toft, Livslinen (formand)
  • Mads Roke Clausen, Mødrehjælpen
  • Jeppe Hald, Sex & Samfund
  • Anna Bjerre, Girltalk.dk
  • Jessy Mikkelsen, Linien
  • Bodil Dichow, Thora Center
  • Birgitte Horsten, Landsforeningen Spædbarnsdød
  • Steen Steen Andersen, LMS - Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade (suppleant)

Kontakt:
Jeppe Kristen Toft 
[email protected], tlf. 2126 7550.
 

Socialt Udviklingscenter SUS er sekretariat for RådgivningsDanmark.

Mest Læste

Annonce