Foto: Shutterstock

Ny corona-udmelding fra Mette Frederiksen

Statsministeren udtaler sig nu.

Søndag kom statsminister Mette Frederiksen (S) med en ny melding til danskerne. Det skete i et opslag på Facebook. 

Siden sidste uge har det været klart, at ugen efter vinterferien i høj grad ville dreje sig om en genåbning af landet. SF begyndte i sidste uge at tale for netop dette og med partiet så dannede der sig et flertal for genåbning uden om regeringen. 

Mandag er alle landets borgmestre kaldt til møde med regeringen klokken 11. Her er det ligeledes en genåbning af Danmark, der fylder på dagsordenen, siges det. 

Statsministeren understreger dog, at den britiske mutation af coronavirus fortsat skaber bekymring i regeringskontorene, da et udbrud af netop denne har gjort, at de mindste skoleklasser igen er blevet sendt hjem i Kolding. 

Fortæller mere her

"Foråret spirer frem, og vi går igen mod lysere tider," skriver statsminister Mette Frederiksen og fortsætter:

"Jeg er glad for, at vi har fået slået smitten ned i Danmark. Men som vi kan se i blandt andet Kolding, er den britiske mutation virkelig en stor udfordring, og det understreger, hvorfor vi skal tilrettelægge den fortsatte genåbning af Danmark forsigtigt og klogt."

"Næste uge kommer til at handle om, hvordan vi forsvarligt kan udfase nogle flere af restriktionerne. Måske regionalt," fortæller statsministeren. 

Hun fortæller samtidg, hvornår hun regner med, at offentligheden hører mere om regeringens tanker. 

"Mere om det i morgen (mandag, red), når eksperterne har regnet på tallene og mulige scenarier. Indtil da god søndag og tak for den store indsats," afslutter statsministeren sit opslag på Facebook. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 27.01.21 Politik
  Danmark skal lede ny global IEA-kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er udnævnt som formand for Det Internationale Energiagenturs nye globale energikommission. Statsminister Mette Frederiksen er protektor for kommissionen, der skal være med til at sikre en social retfærdig omstilling til ren energi i verden.

 • 26.01.21 Politik
  Ny politisk aftale om social kontrol

  Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.

 • 22.01.21 Politik
  Danmark får ledende rolle frem mod FN`s topmøde om energi

  Danmark har fået en helt central rolle ved FNs generalforsamling til september. For første gang i 40 år har et FN-topmøde ’energi’ som hovedtema, og Danmark er blevet valgt som ’Global Theme Champion’ for netop energiområdet, når stats- og regeringsledere samles til et topmøde i New York om verdensmål 7 – bæredygtig energi til alle.

 • 15.01.21 Politik
  Skatteministeren skærper indsatsen mod organiseret svindel

  Skatteminister Morten Bødskov har netop fremsat et lovforslag, der skal give Skattestyrelsen stærkere værktøjer til at bekæmpe organiseret svindel.

 • 12.01.21 Politik
  Udviklingsministeren ude med ny udviklingspolitisk strategi

  Arbejdet med ny udviklingspolitisk strategi bliver nu igangsat. Den nye strategi skal efterfølge den nuværende ”Verden 2030”, som udløber i 2021.