Foto: Shutterstock

Ny corona-udmelding fra Mette Frederiksen

Statsministeren udtaler sig nu.

Søndag kom statsminister Mette Frederiksen (S) med en ny melding til danskerne. Det skete i et opslag på Facebook. 

Siden sidste uge har det været klart, at ugen efter vinterferien i høj grad ville dreje sig om en genåbning af landet. SF begyndte i sidste uge at tale for netop dette og med partiet så dannede der sig et flertal for genåbning uden om regeringen. 

Mandag er alle landets borgmestre kaldt til møde med regeringen klokken 11. Her er det ligeledes en genåbning af Danmark, der fylder på dagsordenen, siges det. 

Statsministeren understreger dog, at den britiske mutation af coronavirus fortsat skaber bekymring i regeringskontorene, da et udbrud af netop denne har gjort, at de mindste skoleklasser igen er blevet sendt hjem i Kolding. 

Fortæller mere her

"Foråret spirer frem, og vi går igen mod lysere tider," skriver statsminister Mette Frederiksen og fortsætter:

"Jeg er glad for, at vi har fået slået smitten ned i Danmark. Men som vi kan se i blandt andet Kolding, er den britiske mutation virkelig en stor udfordring, og det understreger, hvorfor vi skal tilrettelægge den fortsatte genåbning af Danmark forsigtigt og klogt."

"Næste uge kommer til at handle om, hvordan vi forsvarligt kan udfase nogle flere af restriktionerne. Måske regionalt," fortæller statsministeren. 

Hun fortæller samtidg, hvornår hun regner med, at offentligheden hører mere om regeringens tanker. 

"Mere om det i morgen (mandag, red), når eksperterne har regnet på tallene og mulige scenarier. Indtil da god søndag og tak for den store indsats," afslutter statsministeren sit opslag på Facebook. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.