Region Syddanmark

Region Syddanmark

Damhaven 12, 7100 Vejle

Telefon: 7663 1000 Website: www.regionsyddanmark.dk E-mail:

Region Syddanmark

Artikler

 • Så er byggeriet på Psykiatrisk Afdeling Esbjerg i gang
  01.02.13

  Psykiatrien i Region Syddanmark bygger ca. 6100 kvm til den eksisterende afdeling i Esbjerg, og den sidste dag i januar blev spaden stukket i jorden og byggeriet officielt skudt i gang.

 • Rejsegilde for Retspsykiatri Syddanmark
  31.10.12

  Rejsegilde for Retspsykiatri Syddanmark Knap otte måneder efter byggestart - tirsdag 30. oktober 2012 - kunne retspsykiatrien i Middelfart holde rejsegilde på det nye byggeri, der fra efteråret 2013 skal samle al retspsykiatri i Region Syddanmark.

 • Region Syddanmark vil stoppe regelrytteriet
  24.09.12

  Frem til 21. december 2012 kan Region Syddanmarks medarbejdere, virksomheder og borgere sende forslag til procedurer og regler, som bør ændres. Det skal være slut med, at regler og procedurer dikterer det meste af arbejdsdagen. Derfor kalder Region Syddanmark nu til kamp for færre regler og mere fornuft. Kampagnen 'Stop regelrytteriet!' kører frem til 21. december 2012 i medierne. Regionen har oprettet en side på Facebook, hvor alle kan bidrage med forslag.

 • Regioner spiller kæmpe rolle i vækst
  14.09.12

  Den globale vækst foregår ikke kun i store internationale centre. Hovedparten af væksten foregår i provinsen - i steder som Region Syddanmark, der alene står for 19 pct. af væksten i Danmark. Det fremgår af det review, OECD onsdag den 5. september fremlagde på en konference i Billund.

 • Kom ud af komfort-zonen!
  15.05.12

  Det var bare ét af de mange indspark, de 250 sygeplejersker kunne tage med sig hjem fra 2012-udgaven af Sygehus Lillebælts årlige sygeplejesymposium. Denne gang var temaet "Kreativitet og nyskabelse i den professionelle sygepleje".

 • Patienterne bliver mere tilfredse, når de tager ansvar
  15.05.12

  På Hæmodialysen i Fredericia arbejder de målrettet med at få de nyresyge patienter til at tage mere ansvar for deres sygdom og behandling. Personalet oplever, at de kroniske patienter ”vokser” som mennesker og får en bedre behandling, når de engagerer sig.  

 • Ny fælles instruks for psykiatrisygehuset
  22.03.12

  Psykiatrien i Region Syddanmark har udarbejdet ny instruks for visitation af patienter og deres ejendele. Instruksen er sendt til Arbejdstilsynet og er trådt i kraft med øjeblikkelig virkning. Samtidig viser ny forskning og løbende registreringer, at Afsnit 302 ikke har flere tilfælde af vold og trusler end tilsvarende psykiatriske afsnit i landet.

Navne

Cases

Pressemeddelelser

 • Stort boom i telemedicin
  15.09.20 Sundhed

  Coronapandemien har skabt et boom i antallet af digitale konsultationer i sundhedsvæsenet. Nu skal Region Syddanmark tage erfaringerne fra foråret med i det videre arbejde med at udbrede brugen af blandt andet videokonsultationer, mener formanden for Region Syddanmarks digitaliseringsudvalg, Mette Bossen Linnet (V).

 • Markant flere senge og hænder i den syddanske psykiatri
  21.05.20 Sundhed

  Alle partierne i det syddanske regionsråd har i dag indgået en aftale om, hvordan regionen vil bruge 129 ekstra psykiatri-millioner, som kommer fra finansloven. De ekstra penge betyder et tiltrængt og markant løft af psykiatrien i Region Syddanmark.

 • To private firmaer skal vaske for sygehusene i Region Syddanmark
  27.11.18 Sundhed

  De Forenede Dampvaskerier og Berendsen Textil Service skal fremover stå for vask af uniformer, patienttøj, linned og dyner på alle Region Syddanmarks sygehuse.

 • Syddanmark har valgt leverandør af patientjournal
  01.05.18 Infrastruktur

  Det bliver Systematic, som vinder udbuddet af en ny elektronisk patientjournal i Region Syddanmark. Det står klart, efter at Regionsrådet i dag har godkendt det endelige udbudsresultat. Systematic vinder både på kvalitet og pris.

 • Syddanmark har valgt leverandør af patientjournal
  01.05.18 Infrastruktur

  Det bliver Systematic, som vinder udbuddet af en ny elektronisk patientjournal i Region Syddanmark. Det står klart, efter at Regionsrådet i dag har godkendt det endelige udbudsresultat. Systematic vinder både på kvalitet og pris.

 • Energispareprojekt til over en halv milliard skabte godt 1000 job
  05.06.17 Bæredygtighed

  Investering på 590 millioner kroner skabte knap 1.000 nye job og fremtidige energibesparelser på godt 30 mio. kr. årligt. Det er ifølge Region Syddanmark resultatet af energispareprojekt.

 • Danmarks første OPP-psykiatri-sygehusbyggeri i Vejle står klar
  02.02.17 Infrastruktur

  Team OPP og Region Syddanmark kan nu indvie det første offentlig-private psykiatri-sygehusbyggeri i Danmark. Byggeriet huser Psykiatrisk Afdeling Vejle samt Børne- og Ungdomspsykiatrisk Ambulatorium Vejle. De nye rammer skal løfte den psykiatriske behandling og bidrage til mere fysisk aktivitet, forebyggelse af tvang og mere inddragelse af patienten.

 • Region Syddanmark i den absolutte europæiske elite inden for sund og aktiv aldring
  08.12.16 Velfærd

  Flere års målrettet satsning og indsats inden for sundheds- og velfærdsinnovation placerer Region Syddanmark i en international elite. Det vil betyde nye arbejdspladser i regionen, lyder det fra udvalgsformand.

 • Fremtiden tilhører de små
  13.03.13

  Nøglen til vækst ligger i at skabe gode betingelser for iværksættere og små og mellemstore virksomheder. Det blev slået fast på en særdeles velbesøgt og fremadrettet Powerdag i Vejle torsdag.

 • Fem er prækvalificeret til OPP i Vejle
  05.02.13

  Det første offentligt-private sygehusbyggeri i Danmark er et væsentligt skridt nærmere. 

 • Godt tre millioner kroner til at forebygge tvang i Region Syddanmark
  03.12.12

  Psykiatrien i Region Syddanmark har netop fået Sundhedsstyrelsens godkendelse af et satspuljeprojekt, der via fokus på fysisk aktivitet skal mindske brugen af tvang i behandlingen.

 • Læge tilbage på nedsat tid
  08.06.12

  Afsnit 302 er nu fuldt genåbnet efter knivepisoden 16. marts 2012. Siden 25. maj har alle 12 døgnpladser på Afsnit 302 i Odense været åbne. Afsnittet lukkede ned 16. marts, hvor en patient overfaldt en læge og to sygeplejersker med en kniv. Efter påske blev der åbnet for seks døgnpladser og siden har afsnittet gradvist åbnet pladser.Fortsat sygemeldte medarbejdere

 • Arbejdstilsynet mistænkeliggør medarbejderne
  23.03.12

  Ovenpå overfaldet i fredags har Region Syddanmark arbejdet i døgndrift på at tage hånd om afdelingens ansatte, de sårede og deres pårørende samt at få tilpasset og præciseret visitationsproceduren hurtigst muligt.

 • Region Syddanmark vil være Europæisk Iværksætterregion i 2013
  18.11.11

  Region Syddanmark har sammen med Danfoss Universe og Væksthus Syddanmark søgt EU's Regionsudvalg om at blive udnævnt til Europæisk Iværksætterregion i 2013. Ansøgningen er sendt på vegne af en lang række syddanske partnere.

 • Dybbøl-slag markeres med fælles stemme
  01.09.11

  Region Syddanmark vil markere 150-års-jubilæet for Slaget ved Dybbøl ved at sætte fokus på det positive samarbejde om vækst i den dansk-tyske region. Initiativet bakkes op af både Sønderborgs og Flensborgs borgmestre.

 • Politisk enighed om syddanske trafikønsker
  24.08.11

  Der er bred enighed om Syddanmarks prioriteringer, når det kommer til trafikforhold og infrastruktur. Det blev slået fast på regionsrådsmødet forleden, hvor emnet var til såkaldt temadrøftelse. Alle var enige om, at infrastruktur er vigtig for Region Syddanmark, når man taler erhvervs- og egnsudvikling, jobskabelse og turisme.

 • Syddanmark er grobund for vækstiværksættere
  06.07.11

  En fjerdedel af Danmarks vækstiværksættere kommer fra Region Syddanmark. 209 af de særligt driftige iværksættere har skabt 4.526 jobs i regionen på seks år Strategi & Analyse har i en ny rapport sat fokus på vækstiværksættere. I Region Syddanmark er der ikke alene en iværksætterlyst, der er også en evne og lyst til at få den nystartede virksomhed til at vokse.

 • Konsortie til OUH mia byggeri valgt
  28.06.11

  Naturen omkring Nyt OUH kommer ifølge arkitekterne til at spille tæt sammen med byggeriet. I dag offentliggjorde Region Syddanmark og Syddansk Universitet (SDU)/Universitets- og byggestyrelsen(UBST), hvordan det nye universitetshospital og sundhedsvidenskabelige byggeri (Nyt SUND) kommer til at se ud.

 • Endeligt ja til nyt universitetshospital i Region Syddanmark
  16.06.11

  Regeringen har nu givet sit endelige tilsagn til en samlet bevilling på 6,3 mia. til Nyt OUH. Det nye universitetshospital i Odense bliver det største sygehusbyggeri på bar mark i Danmark.

 • Region Syddanmark: Regionen skal lægge låg på aktiviteterne
  02.06.11

  I dag, torsdag 2. juni 2011, indgik regionerne og staten en aftale for økonomien i de næste to år. Aftalen betyder, at aktiviteterne i regionerne over de næste to år ikke må stige med mere end 4 procent i forhold til 2010. Med aftalen er der således lagt en dæmper på aktiviteterne i Region Syddanmark.

 • Flere intensivpladser på OUH
  25.05.11

  Region Syddanmark giver grønt lys til flere intensivsenge på Odense Universitetshospital. Efter at have formået at bringe mængden af overflytninger af intensivpatienter på Odense Universitetshospital ned siden regionens dannelse, har Region Syddanmark den seneste tid kæmpet med en stigning i antallet.

 • EU-tilskud på 46,5 mio. kr. til LM-fyrede på vej
  06.05.11

  I dag, fredag 6. maj 2011, har EU Kommissionen anbefalet at give et tilskud på 46,5 mio. kr., der skal bruges til at opkvalificere dem, der blev ramt af massefyringer på LM Glasfiber i 2009. Nu mangler kun den endelige godkendelse i EU Parlamentet.

 • Regionrådspolitikere skal lære om kronikeromsorg i Californien
  03.05.11

  11 syddanske regionsrådspolitikere tager i morgen på en otte dages studietur til Californien for at blive klogere på, hvordan man der arbejder med gode patientforløb for kroniske patienter.

 • Sygeplejersker skal fremover tage 112-telefonerne
  26.04.11

  Det bliver fremover sygeplejersker, der skal hjælpe syge eller tilskadekomne danskere, når der bliver ringet 112.

TILMELD NYHEDSBREV

Kontaktpersoner