Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Nu begynder de første udbetalinger til minkavlerne

Velfærd

14/1/21 9:55

Theis

Fødevarestyrelsen er nu begyndt at udbetale de første penge til minkavlerne. Fødevareminister Rasmus Prehn lægger vægt på, at flere udbetalinger kommer i gang.

Udbetaling af penge til de over 900 minkavlere, der selv har stået for at aflive deres mink er nu gået i gang.

Fødevarestyrelsen begynder nu udbetalingerne af honorarer for arbejdstimer og brug af
udstyr til minkavlere inden for de såkaldte zoner.

"Jeg ved, at mange minkavlere har ventet på de her penge, og jeg er utrolig glad for, at der nu kommer gang i de første overførsler. Der er flere på vej, og jeg kommer fortsat til at presse på for, at minkavlerne så hurtigt som muligt kan få de penge, som de har ret til. Jeg håber også, at mine kolleger i de politiske forhandlinger er lige så interesserede i at få sat det sidste punktum på en aftale, som jeg er, så vi kan få skub i endnu flere udbetalinger, siger minister for fødevarer, landbrug og fiskeri," Rasmus Prehn.

Mere kompleks opgave end ventet
Tempobonus og forskud på erstatning for skind til de avlere, der ikke har pelset, er næste skridt i udbetalingerne. Dem går Fødevarestyrelsen i gang med hurtigst muligt, efter den samlede erstatning har været forbi EU, og de politiske forhandlinger er afsluttet.

Forud for dette ligger et stort sagsbehandlingsarbejde med blandt andet at danne overblik over eventuelle kreditorer, der efter loven er forrest i udbetalingskøen.

"Opgavens omfang er uden tvivl kommet bag på os og har krævet mere tid til at sikre de rigtige processer. Nu har vi et administrativt setup på plads. Derfor forventer vi, at vi kan begynde at udbetale til endnu flere minkavlere, så snart vi har behandlet deres sager og kontrolleret, at optællingerne af dyr ude på de enkelte farme er korrekte," siger direktør i
Fødevarestyrelsen Nikolaj Veje.

Fødevarestyrelsen oplyser, at nogle sager vil være simple og derfor hurtigere at ekspedere, mens andre vil kræve yderligere dialog mellem minkavleren og Fødevarestyrelsen.

Fødevarestyrelsen afholder den 20. januar et digitalt orienteringsmøde for minkavlerne om de kommende udbetalinger.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.